Wim van Teeffelen fotografie
Scroll To Top
Timanfaya National Park, Lanzarote
Modder
Wim van Teeffelen
Valencia
Tropische plant

Welke gradatie?

Daar draaide het om in de tijd dat ik een doka had. Moest het grafischer zijn, dan beperkte je het aantal grijswaarden (met een steil negatief en hard papier) en dan wordt het zoals de trap in het Kunstmuseum en een gebouw van Calatrava (links- en rechtsonder). Of nog extremer zoals bij de deur van een chique hotel in Madrid (linksboven).

Logo Wim van Teeffelen

Welkom!

Ik ben Wim van Teeffelen, webmaker/fotograaf, autodidact. Het is nog maar pas geleden dat ik me realiseerde dat ik bijna 50 jaar fotografeer. Tijd voor een platform!
Deze pagina's zijn gemaakt voor een smartphone en om die reden heb ik het aantal foto's beperkt ten opzichte de versie voor desktop/tablet. Enjoy!

Logo Wim van Teeffelen

Kleur is toch mooier?

Kleur kan prachtig zijn. Bij een close-up van een plantje wil je een nerfstructuur zien in een baaierd van groentinten. Dan 'klopt' het. Maar je kunt ook alleen de textuur van een plant benadrukken of als patroon benaderen. De focus gaat dan naar de vorm, zoals bij deze modderpoel.

1. Timanfaya National Park, Lanzarote

Als je de foto bovenaan ziet of al verder hebt gekeken op deze site, dan heb je gezien dat ik behoorlijk ondersteboven ben van dit eiland. Het is een eiland met extremen. Dit vulkaanlandschap, dat grofweg 200 jaren geleden ontstaan is na 6 jaar lang uitbarsting op uitbarsting, komt zo dicht bij een maanlandschap dat NASA (als enige) een stukje toegewezen heeft gekregen om er te oefenen. Voor de rest mag er niemand komen.
Door alle chemische processen tijdens die erupties zijn er surreële kleuren. Om het bizarre en tegelijkertijd de schoonheid van de vormen en lijnvoering te benadrukken heb ik kleur voor kleur omgezet naar passende grijswaarden.

Timanfaya National Park

2. Timanfaya National Park, Lanzarote

Helaas kun je er niet rondlopen of rondrijden, maar alleen een bustour boeken. Die bus stopt wel op een paar punten met uitzicht, maar je mag er niet uit. Dus ik heb een doekje meegenomen om het raam schoon te maken, ben haaks op het raam gaan zitten en heb alles door de ruit heen gefotografeerd.

Timanfaya Nationa Park

3. De haven van Arrecife, Lanzarote

Er kwam een bui aan, zo tegen het eind van de middag, en het licht kwam er nog even onderdoor. Strijklicht maakt de details mooi zichtbaar, zoals de beweging in het water.

Haven van Arrecife

4. Het strand van Famara, Lanzarote

We blijven nog even bij het eiland. Famara aan de westkust is altijd winderig en het is een van de plekken op de eilanden waar het Saharazand neerkomt. Soms moet de weg elke week geveegd worden omdat je er met een gewone auto niet doorheen komt. Vanwege die wind ontstaan er prachtige zandsculpturen. Dauw en in het zand levende organismen zorgen voor de 'versiering'. Met smartphone gemaakt, die dag had ik mijn camera helemaal leeggeschoten.

Zandsculptuur Famara Lanzarote

5. Wijngoed La Geria, Lanzarote

Het waait er altijd, er is weining beschutting, en toch slagen de Lanzaroter druiventelers erin wijnbouw te plegen.

Haven van Arrecife

6. Industrieel erfgoed Hembrug, Zaandam

Tijd om naar eigen land te gaan. Een ongekend alternatief circuit is zich aan het ontwikkelen op een voormalig defensieterrein waar jarenlang bommen en granaten zijn gemaakt. Nu is er is veel creativiteit en je vindt er van alles, designwinkel tot paddoshop. Mijn stille hoop is dat het vervallen hoofdgebouw, dat met enkele ingrepen in ieder geval veilig om te bezoeken is gemaakt, blijft zoals het nu is.

Haven van Arrecife

7. 'Metropol Parasol', Sevilla

Een project in de Spaanse stad Sevilla op de Plaza de la Encarnación. Het is een houten constructie, waarvan wordt gezegd dat het de grootste ter wereld is. De Parasol overdekt het plein, en bovenop vind je een over de stad uitkijkend wandelpad.
Eronder is het wel lekker koel.

Metropol Parasol Sevilla

8. Tulp, Est

Ongelooflijke boeiend. Zeker nu we dit voorjaar al vier weken geen regen gehad hebben. Je ziet de bladeren verdrogen en als fotograaf ben ik daar blij mee. Sorry, plantliefhebbers.

Close-up van tulp

9. Tulp, Est

Hoe dichter je erop komt, hoe mooier ze worden. Ook hier heb ik het plaatje met een lichte sepiatint wat zachter gemaakt. De vlekjes zijn van stuifmeel, die heb ik laten zitten.

Tulp, close-up

10. Lavastrand, La Palma

De eerste keer op een Canarisch lavastrand is een onwerkelijke ervaring. Gitzwart zand, scherp aan je voeten, prachtige structuren.

Stran Puerto Naos, La Palma

Dit schreven bezoekers

Heb je een vraag, opmerking of reactie? Stuur mij een berichtje. Dat stel ik zeer op prijs. Je kunt er zeker van zijn dat je gegevens niet aan derden worden verstrekt en ook niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

"Wat een prachtig werk/prachtige site. Iets om nog eens uitgebreid op groot scherm te bekijken ...

--- Op 18 april door Jan van Wijngaarden op Facebook ---

"This is the pub of my adolescence ..."

--- Op 6 februari door Gianni op EyeEm ---

Wat een diversiteit! Heb ook je foto's op fincatabayesco.com gezien, prachtig huis is dat ☺.

--- Op 6 maart door M. ---

"Mooie site, Wim!"

--- Op 25 januari door Rosita Havekes ---

"Wat is je site mooi, ik "verdwaal" er regelmatig in, maar wel een super mooi doolhof waar ik graag in vertoef. Prachtige beelden, geweldige teksten, leuk te lezen hoe het begon in de tunnelnis en je eerste Beirette. Leuk ook foto's op de markt en de opdracht van het kinderdagverblijf, hoe je deels van de opbrengst je studie kon betalen. De foto's gemaakt met een smartphone haal ik er nu nog niet uit. Het onderdeel kijken achter de schermen boeide me ook. Kortom ik zie en lees steeds weer nieuwe dingen en geniet ervan"

--- Op 1 juli door Gerda ---

"Wat een mooie en duidelijke website, Wim! De foto's zijn prachtig: sfeervol, sterk, met mooi licht en veel zeggingskracht."

--- Op 9 mei door Hetty van Teeffelen ---

"Net je portfolio bekeken. Wat knap gemaakt zeg. Ziet er prachtig uit. Ben vooral een fan van de ico's en ifo's!"

--- Op 6 mei door Caroline van Rijen ---

"The important thing is not the camera, but the eye. Magnificent Wim !"

--- Op 2 mei door Lilian Timmerman ---

"Wat prachtig, ik ben onder de indruk!"

--- Op 27 maart door Irma ---

"Je bericht op Facebook triggerde om nog eens op je website te kijken. En ik moet zeggen dat ik ontroerd ben door de schoonheid van wat daar op staat. Zoveel zichtbare liefde voor beeld/licht/compositie. En zo mooi ook dat je de gelegenheid geeft de effecten van het bewerken van beelden te bekijken. En refererend aan het Facebookbericht: het abstracte werkt vind ik ook echt beeldschoon. Complimenten!

--- Op 5 december door Jan van Wijngaarden ---

"Wat leuk om werk van je te zien."

--- Op 16 augustus door T.W. ---


Hide or show menu

menu